>>Autohorse Pressreleases & Reviews eng/swe

MORE PRESS>>>
Autohorse CD "Shoot the phone"
RELEASEDATUM: 12 juli 2004
Make it happen MKTH 15
Distribueras av Bonnier Amigo


Make it happen är stolta att kunna presentera "Shoot the phone", ett debut mini CD album med åtta låtar av Stockholms trion Autohorse. Gruppen består av Fredrik Askergren (sång), Mika Pollack (programering, bas och gitarr) och Loui Westin (diverse keyboards) och har funnits i Stockholm sedan 1999.

Materialet på skivan är inspelat under en treårsperiod och rymmer gruppens ibland ganska olika musikalisika sidor då de blandar elektronik med mer akustiska komponenter. En eklektisk blandning av electropop, psychadelisk country, eller monoton krautdub som resulterar i tex några av gruppens mer välkända electropop låtar som "White Girl" och "Channel is on" men också i det betydligt mer lågmälda och countryinfluerade titelspåret "Shoot the phone". Albumet innehåller avslutningsvis även en fantastisk coverversion av Roky Ericksons låt "You don't love me yet", en version som kom till som en del av det två år långa coverprojektet "You don't love me yet" där Autohorse tillsammans med ett hundratal andra band bjöds in att tolka en och samma låt av Roky Erickson. Autohorse version är en annorlunda och mycket kärleksfull tolkning då gruppen under längre tid inspirerats av just Roky Erickson och gruppen 13th Floor Elevators.

Autohorse medverkar även med en låt på samlingsskivan "All Songs are Sad Songs" som släpptes 2001 på Make it happen.

Missa inte att se Autohorse live, nu närmast på releasespelningen på alternativbaren på Cafe Opera i Stockholm torsdagen den 15 juli.

För mer information och pressbilder kontakta Make it happen: info@makeithappen.org

<<< back to autohorse
<<< back to discography
<<< back to index