>>INDEX / VIT PÄLS "Nu Var Det I Alla Fall Så" 2010
VIT PÄLS "Nu Var Det I Alla Fall Så" Released by Make it happen on the 4th of March 2010 (MKTH 18), Distributed in Sweden by BORDER MUSIC Available on Itunes Music Store or order a CD from Bengans Skivbutik or CDON.com

"Jag hade inte skrivit dagbok på ett tag så jag satte mig och skrev ner allt jag gjort den senaste månaden. Sedan sjöng jag alltihop över ett par trummor från en Gingerbread Patriots låt. Allting låter rätt blasé och kanske lite torftigt, men nu var det i alla fall så..."

Så beskriver Carl Johan Lundgren, sångare och låtskrivare i kultförklarade Malmöbandet Vit Päls, samlingen som nu släpps på Make it Happen. "Nu Var det I alla fall Så" är ett unikt tidsdokument, initierad och sammanställd av Karl-Jonas Winqvist (Blood Music & First Floor Power) och innehåller 21 icke tidigare utgivna lo-fi-inspelningar som Carl Johan Lundgren under ett par år frenetiskt producerat hemma i sin lägenhet och lagt upp på hemsidor och bloggar. Det här är svensk pop som går rakt in i våra hjärtan, vars personlighet och skevhet inte liknar något annat just nu. Den får oss att känna hopp, hur brusiga och svajiga inspelningarna än må vara. Och om du ger den en chans kan den vara svårt beroendeframkallande.

>>>Download full press Release in Swedish! (PDF)

REVIEWS:
4/5 DAGENS NYHETER
5/6 Svenska Dagbladet
4/5 CITY
4/6 Nöjesguiden
4/5 Sydsvenskan

>>Listen to Vit Päls on Make it happen's Myspace
>>Listen to Vit Päls on their own Myspace

PRESS IMAGES: (Click on the links below the images for high res photos)
>>>Download high res image of Vit Päls (Carl-Johan Lundgren)
>>>Download high res image of Vit Päls album (design by Jakob Krajcik)
>>>Download high res image of Vit Päls live
>>>Download high res image of Vit Päls

>Contact us: info@makeithappen.org
Contact Vit Päls: carljohan_lundgren@hotmail.com